Michel Moortgat wint prestigieuze bierprijs

Michel Moortgat.
BELGA Michel Moortgat.
Michel Moortgat, de topman van brouwerij Duvel Moortgat, heeft in het Antwerpse Hilton hotel de vierde Michael Jackson bieraward gekregen, genoemd naar de legendarische Britse biercriticus. De 44-jarige Moortgat krijgt de prijs omdat hij een "charismatisch leider is die zijn brouwerij op tien jaar tijd naar ongekende hoogten heeft geleid", aldus de jury.

Dit weekend vindt in Antwerpen tevens het twaalfde Bierpassie weekend plaats, waarop tientallen Belgische brouwerijen zich van hun beste kant laten zien.

Ons land op de internationale bierkaart

Moortgat verklaarde "zeer vereerd" te zijn met de bekroning, en had woorden van lof voor de in 2007 overleden Michael Jackson. "Als Belgische bierbrouwers moeten wij Jackson heel erg dankbaar zijn, want de man heeft met zijn werk ons land opnieuw op de internationale bierkaart gezet", aldus Moortgat. Hij ontving de trofee uit handen van Jacksons dochter Sam Hopkins.

'Manager van het Jaar 2010'

De keuze voor Moortgat komt niet als een verrassing. Eerder werd hij door Trends ook al bekroond met de titel 'Manager van het Jaar 2010'. Brouwerij Duvel Moortgat slaagt er al jaren in de omzet en winst elk jaar stevig te doen stijgen, ondanks de neerwaartse spiraal van de biermarkt. Vorig jaar nam ze nog brouwerij De Koninck over, maker van het gelijknamige populaire Antwerpse bier, en voorkwam zo dat De Koninck in buitenlandse handen zou vallen.

Meer dan 200 bieren

Op de Antwerpse Groenplaats staat nog tot zondag een café met terras waar de 33 grote en kleine aanwezige brouwers meer dan 200 bieren, waaronder enkele gloednieuwe, voorstellen. (belga/adha)