Mexx-winkels blijven voorlopig open, personeel wordt doorbetaald

ANP
De winkels van modeketen Mexx in ons land blijven vooralsnog open en het personeel wordt voorlopig doorbetaald. Dat vernam VRT Nieuws en de informatie wordt bevestigd door vakbond BBTK. Op een ondernemingsraad werd vandaag gesproken over de toekomst van Mexx in ons land, nadat het bedrijf in Nederland failliet was gegaan.

Begin december verklaarde een Amsterdamse rechtbank de kledingketen in Nederland failliet. In de Belgische winkels - negen aparte winkels en veertien verkooppunten binnen Inno-winkels - wordt de kwestie van nabij opgevolgd.

Eindejaarspremie
Vandaag werd op een ondernemingsraad een laatste stand van zaken gegeven. "Daar is gezegd dat de winkels in december voorlopig openblijven", zegt BBTK-secretaris Guy Vertommen. "Het personeel krijgt ook het loon voor december en de eindejaarspremie uitbetaald, met ontvangsten die intussen in ons land worden bijgehouden."

Het is afwachten of de bevoorrading nog goed gaat verlopen. "Daarover loopt overleg met de curator in Nederland", stelt Vertommen. "Voor de langere termijn wordt er naar oplossingen gezocht voor de Belgische winkels. Mogelijk zoekt men naar een overnemer."

Overleg
Op 29 december vindt nieuw overleg plaats. "Ofwel vindt men continuïteit, ofwel niet, en dan worden de boeken neergelegd. We hopen dat er een alternatief gevonden wordt", besluit Vertommen.

Bij de zetel van Mexx in ons land wenste men geen commentaar te geven.