Mercedes wil medische apparatuur maken

De fabriek van Daimler in het Duitse Rastatt
EPA De fabriek van Daimler in het Duitse Rastatt
De Duitse luxewagenbouwer Mercedes-Benz biedt aan om te helpen bij de productie van medische apparatuur. "Met behulp van 3D-printers kunnen onderdelen worden geproduceerd die dringend nodig zijn in de medische technologie als gevolg van de Covid-19-pandemie", zegt de autoconstructeur.

Mercedes-Benz gebruikt 3D-printers voor de productie van jaarlijks zowat 150.000 onderdelen in kunststof of metaal. Zijn "zeer bekwame team en jarenlange ervaring in 3D-printtechnologie" wil de autobouwer nu aanwenden voor medische doeleinden in de coronacrisis. De constructeur stelt daarvoor de volledige capaciteit ter beschikking.

"We zijn daarom in contact met de deelstaatregering van Baden-Württemberg", zegt Jörg Burzer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz en verantwoordelijk voor productie en levering. "Onze expertise en specialistische kennis zijn beschikbaar voor de productie. Het is nu aan de medische technologiesector om contact met ons op te nemen. Onze 3D-printers staan gereed.”

Lees ook: 

Hoe verzorg je jezelf thuis wanneer je milde symptomen hebt? Philippe Devos, intensivist en zelf coronapatiënt, geeft raad

Farmareus Johnson & Johnson hopt eerste coronavaccin begin 2021 op de markt te hebben
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jo vandenberghe

    Beademingstoestellen zouden moeten mogelijk zijn voor die constructeur.

  • peter cornelis

    een mooie jeste,