Mercedes geeft 130.000 medewerkers bonus van bijna 5.000 euro

EPA
Zowat 130.000 medewerkers van Mercedes in Duitsland mogen zich verheugen op een bonus van bijna 5.000 euro voor hun inzet en loyaliteit van het afgelopen jaar. Een mooi bedrag, en toch ligt de winstpremie deze keer lager dan vorig jaar.

2018 was een goed jaar voor Mercedes. Het bedrijf krikte zowel de verkoop als de omzet op. Er werden bijna 2,4 miljoen wagens verkocht, waardoor het Duitse merk haar stevige toppositie behoudt in het segment van luxewagens. Het geld dat ze daarmee verdienen, verdwijnt niet allemaal in de zakken van directeurs en aandeelhouders. Alle werknemers pikken hun graantje mee. Het hangt een beetje af van de individuele situatie, maar ze kunnen een bonus verwachten tot 4.965 euro.

De nettowinst van Daimler-Mercedes daalde wel ten opzichte van vorig jaar: 11,1 miljard euro in 2018, tegenover 14,3 miljard euro in 2017. Daardoor is de premie dit jaar lager dan vorig jaar, toen de werknemers een recordbonus van 5.700 euro mee naar huis kregen.

Bonussen zijn goed ingeburgerd bij Duitse automerken. De 23.000 vaste werknemers van Porsche kregen vorig jaar zelfs een eenmalige uitkering van 9.656 euro. Ook dat was een recordbedrag.

Bekijk ook:

Even zwaaien met een scanner, en minder dan 30 seconden later rijden hackers weg met dure sleutelloze Mercedes.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Gebeurt hier ook. De werknemers bij Audi Brussels ontvingen voor 2017 een bonus van 3.797 euro. Dat zijn zo van die dingen die een ambtenaar dan ook nooit ziet. Als je al die bonussen bij die autofabrikanten en sommige andere grote bedrijven gedurende je hele loopbaan optelt ben je beter af dan die ambtenaar met zijn zwaar belast hoger pensioen. In sommige bedrijven bestond of bestaat misschien nog zelfs een 14e maand.

 • raf peeters

  Mercedes zat jaren terug in slechte papieren .Om hun verkoop aan te zwengelen en auto's bij middenklasse te kunnen verkopen hebben ze de A,B en C klasse begin-nen bouwen met Renault(Megan) motoren erin,goedkoper en men kon klantenbe-stand bereiken waar vroeger alleen begoede zich Mercedes konden permitteren.Je moet al naar de E klasse gaan om waar Mercedes opstaat ,Mercedes inzit,maw er rijden veel "Mercedessen" rond die niet zijn maar wel te duur betaald to Renault.

 • danny buyse

  Mooi zo, een gedeelte van de grootte winst koek delen met de werknemers!

 • Boone Patrick

  in duitsland daar hebben ze geen reden om te staken,en gebeurt daar ook niet,waarom,omdat de werkgever daar de winsten verdeeld met zijn arbeiders kan niet gezegd worden van de werkgevers in belgie,steken liever zelf in hun zakken en dan zagen dat er gestaakt wordt,eigen schuld dikke bult

 • Geert Landsman

  Dat is heel netjes van Mercedes. Kunnen beel bedrijven een voorbeeld aan nemen.