Meeste Lunch Gardens staken niet mee vandaag

BELGA
Van de 63 Lunch Garden restaurants in België zijn er vandaag 55 open, ondanks de staking waartoe de socialistische vakbond opgeroepen had uit protest tegen de moeilijke arbeidsomstandigheden. Dat meldt de general manager van Lunch Garden.

"Slechts acht restaurants hebben beslist te staken en zijn vandaag gesloten. Het gaat om de restaurants in Nijvel, Waterloo, Wépion, Jambes, Haine-St-Pierre, Bierges, Marche-en-Famenne en Kraainem", aldus een persbericht.

De directie reageerde gisteren al boos op de staking. "De staking druist in tegen de cao uit 2009 waarin de vakbonden zich ertoe verbonden de sociale vrede te eerbiedigen tot eind 2014, in ruil voor investeringen vanwege de directie."

De BBTK riep tot de staking op omdat de toestand volgens de vakbond "onhoudbaar" geworden is. "Te veel flexibiliteit, te veel polyvalentie en te veel misprijzen van de directie." Volgens de vakbond is het personeel de toestand meer dan beu. De problemen hebben onder meer betrekking op personeelstekort en hogere flexibiliteit door de ruimere openingsuren.

Op 18 oktober is er een nieuwe vergadering tussen directie en vakbonden.