Meer passagiers vorige maand voor Ryanair ondanks enorme problemen met personeel

REUTERS
De Ierse prijsvechter Ryanair noteerde in november een stijging van zes procent van het aantal passagiers in vergelijking met vorig jaar. Dat is opvallend omdat Ryanair de voorbije maanden met ernstige personeelsproblemen kampte, waardoor duizenden vluchten werden afgelast.

Vorige maand vervoerde Ryanair 9,3 miljoen passagiers. Dat is zes procent meer dan de 8,8 miljoen klanten van vorig jaar in november. Blijkbaar heeft de luchtvaartmaatschappij weinig hinder ondervonden van de personeelscrisis tijdens de nazomer en herfst. De bezettingsgraad steeg zelfs met 1 procentpunt tot 96%. Volgens Ryanair heeft dat te maken met de lagere ticketprijzen.

De laatste maanden had de budgetvlieger het niet onder de markt met het werkrooster van het eigen personeel. Het besloot daarom om zo'n 20.000 vluchten te cancelen. De reisplannen van maar liefst 750.000 klanten werden zo gedwarsboomd. Kostprijs van de compensaties en de loonsverhoging voor piloten: 70 miljoen euro.

Maar dat bleef dus allemaal zonder zware gevolgen op langere termijn, zoals ook was voorspeld. De lowcost boekte in de zes maanden tot eind september een winst na belasting van bijna 1,3 miljard euro. In Europa is Ryanair de grootste luchtvaartmaatschappij qua passagiersaantallen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mohamed Kabbal

  @ Jan Wuyts, ik denk dat je verkeerd begrepen hebt man, er staat dat er 20000 vluchten gecancelled en dit had gevolgen aan 750000 passagiers.

 • Marie Vandam

  Nooit zal ik met Ryan air vliegen al is mijn zoon de kapiteyn

 • Herbert Verbeeck

  Tot daar onze zogezegde verontwaardiging... ik en ik en ik...mooie wereld toch?

 • Jan Verstrepen

  Voor enkel Euro's minder te betalen zijn velen bereid om alle sociale wantoestanden toe te laten, het gevolg hun kinderen zullen allemaal in zo een gangsterbedrijven mogen werken aan dumping loontjes maar ja hun ouders hebben in de tijd wel enkele Euro's gespaard, mensdom nietwaar

 • jan wuyts

  De rekening is vlug gemaakt 750.000 passagiers voor 20.000 vluchten is gelijk aan 37,5 personen per vlucht dat zou zelfs voor de kerosine niet volstaan !!!!