Meer partners haken af van Facebooks cryptomunt

Illustratiebeeld.
Kay Nietfeld/dpa Illustratiebeeld.
Facebooks cryptomunt libra heeft een nieuwe tik gekregen. Creditcardverstrekkers Visa en Mastercard, betalingsbedrijf Stripe en webveiling eBay trekken zich terug als partners en stappen uit de Libra Association. Die organisatie die de digitale munteenheid van Facebook ontwikkelt komt juist volgende week bijeen om een overeenkomst te tekenen.

Begin deze maand stapte betalingsbedrijf PayPal al uit het project. Net als dat bedrijf laten Visa, Stripe en eBay nu weten libra met interesse te blijven volgen en open te staan voor een samenwerking in de toekomst.

Eerder waren al geruchten dat veel bedrijven die zich achter libra hadden geschaard, daar nu hun bedenkingen bij hebben. De aandacht van toezichthouders voor de cryptomunt zou hen zorgen baren. Bovendien zou Facebook te weinig doen om witwassen via libra te voorkomen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Die munt is puur bedrog en oplichterij!

 • Bart Verbeeck

  Marc. Een crypto enthousiast weet bijvoorbeeld dat alle fiat valuta zonder uitzondering eindigen op nul waarde. Enkel goud, zilver en hoogstwaarschijnlijk crypto blijken historisch gezien een goede store of value. Btc bestaat 10 jaar en is in mijn mening onze garantie op vrijheid en democratie. Er is een goede reden waarom hong kong protesteerders zich afschermen van de overheid cameras.

 • Marc Van der Vloedt

  ...en Bart, die crypto kenners zijn ? Als het maar in waarde stijgt ? Die om bepaalde tijden nieuwe lanceren en promoten ? Verzamelaars/woekeraars ? De komende farao's in het globale piramide (en geld)"spel" ? Inderdaad moeilijk te begrijpen (zelf met een "krachtig" reken- en controleermodel als onder- en achterliggend argument)

 • Bart Verbeeck

  Ik begrijp dat crypto moeilijk te verstaan is. Dat is ook logisch omdat er in de geschiedenis van geld nog nooit iets bestaan heeft dat vergelijkbaar is. Libra is voor crypto kenners absoluut geen crypto coin. De reden hiervoor is dat er altijd een derde partij zoals apple of de overheid die apple controleert de libra kan manipuleren en zelfs confisqueren. Er is voor crypto liefhebbers 1 zekerheid : overheidsgeld is een grotere scam dan alles scams die ooit bestaan of bestaan hebben.

 • Gunter Verleyen

  Een munt die door een privébedrijf wordt gecontroleerd, mijn gedacht!