Meer dan 20 Belgische bieren trekken naar wereldexpo 2010 in Shanghai

UNKNOWN

In het Chinese Shanghai worden tijdens de wereldtentoonstelling 2010 meer dan twintig Belgische bieren van tien verschillende brouwers geserveerd in het Belgian Beer Café (BBC). Naast onze bieren promoot het BCC ook de culinaire tradities in een authentiek Belgisch cafédecor. Dat meldt commissaris voor de wereldtentoonstelling Leo Delcroix vandaag. Hij hoopt op meer dan acht miljoen bezoekers voor het Belgisch paviljoen op de expo die loopt van mei tot eind oktober.
 
Het concept 'Belgian Beer Café' is in 1998 ontwikkeld door AB InBev. De BBC's zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot de ambassadeurs van het Belgisch bier die ook voor kleinere brouwers deuren openen. Vandaag promoten 63 BBC's de Belgische bieren in achttien landen wereldwijd. Het interieur van de BBC's is ontwikkeld door het Hasselste architectenbureau Creneau dat zich liet inspireren door de stijl van het interbellum.

Ook genieten van nationale keuken
Naast AB Inbev zijn Bosteels, Chimay, De Halve Maan, de Silly, Duvel Moortgat, Huyghe, Saint-Feuillien, Van Honsebrouck en Verhaeghe de brouwers die present tekenen in Shanghai. "Via het café kunnen mensen van over de hele wereld kennismaken met typische Belgische bier. Onze aanwezigheid op de wereldtentoonstelling is dan ook meer dan alleen maar symbolisch", zegt Theo Vervloet, voorzitter van de Belgische brouwers.
 
Naast bier kunnen gasten ook genieten van onze nationale keuken. Asperges op Vlaamse wijze, mosselen in bier, Luikse stoverij, Vlaamse stoverij, vol-au-vent en zwarte chocolademousse staan op de menukaart. (belga/ka)