Marc Coucke reageert op claim van Perrigo die zijn volledige vermogen bedreigt: "Amerikaanse toestanden"

Marc Coucke op de persconferentie over de verkoop van Omega Pharma aan Perrigo op 7 november 2014.
Photo News Marc Coucke op de persconferentie over de verkoop van Omega Pharma aan Perrigo op 7 november 2014.
Marc Coucke heeft "alle vertrouwen" in de uitkomst van de monsterclaim van farmareus Perrigo tegen hem. Dat zegt hij in een bericht op Twitter. "Verdediging/tegenclaim worden minutieus uitgewerkt", luidt het.

Vanochtend raakte bekend dat farmareus Perrigo liefst 1,9 miljard euro eist van Coucke en het fonds Waterland wegens fraude bij de verkoop van Omega Pharma. Perrigo zou de claim onlangs ingediend hebben bij een arbitragecommissie.

Coucke spreekt van "Amerikaanse toestanden in België". "Iedereen mag hoge bedragen eisen van iedereen in onze rechtsstaat, zeer vervelend natuurlijk, maar contract is volgens Belgisch recht, en verdediging/tegenclaim worden minutieus uitgewerkt en alle vertrouwen in uitkomst", zette Coucke op Twitter. "Verder mag ik hier (juridisch) geen commentaar of interviews over geven."

Marc Coucke op de persconferentie over de verkoop van Omega Pharma aan Perrigo op 7 november 2014.
Photo News Marc Coucke op de persconferentie over de verkoop van Omega Pharma aan Perrigo op 7 november 2014.70 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Verstrepen

  Amerikanen hebben heel lange armen en heel veel invloed dit zou wel eens een drama voor hem kunnen worden.

 • jacques vansteenkiste

  dit wordt een tweede L &H.. en deze zaak komt voorlopig niet voor op een rechtbank maar wordt beslist via een arbitrage....

 • Jan De Korte

  Sterk dossier??? Als ik zie dat men niet betaalde facturen in rekening neemt om de winst op te drijven. Bullshit. Eénmaal een factuur ontvangen komt deze in de boekhouding. Of deze nu betaald is of niet doet er niet. En als ze de BTW kunnen recupereren zullen ze deze zeker niet achter houden.

 • johan fransaert

  dit zijn claims zoals je meer hebt in Amerikaanse rechtszaken de kans dat dit waarheid word in een Belgische rechtbank is zowat nihil.

 • Julien Buys

  voor er overgenomen word is er een consulting bedrijf die alles doorlicht ,en fiat van aankoop geeft aan de koper ,eigen schuld dikke bult