Marc Coucke heeft SnowWorld nog altijd niet in handen: Nederlandse ondernemer dreigt met rechtszaak

Photo News & RV
De overname van de Nederlandse skihallenuitbater SnowWorld door Marc Coucke is nog geen gelopen race. Een Nederlandse ondernemer dreigt ermee naar de rechter te stappen, omdat hij meent recht te hebben op de aandelen van SnowWorld-oprichter en grootaandeelhouder Koos Hendriks. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vandaag.

Centraal in het dispuut staat een Memorandum of Understanding (MoU) die Hendriks in oktober 2016, een jaar voor het bod van Coucke, had ondertekend. Daarin belooft hij zijn twee miljoen aandelen aan drie partijen te verkopen. Maar nadien verkocht hij ze bijna allemaal aan Coucke, die vervolgens een verplicht openbaar overnamebod lanceerde op de resterende SnowWorld-aandelen.
"De MoU is feitelijk gezien een koopovereenkomst", redeneert Rob Wegner, een voormalige zakenpartner van Hendriks. Hij heeft inmiddels de rechten van de drie partijen op de aandelen verworven en is vast van plan, desnoods via de rechter, Hendriks aan zijn belofte te houden. 

Volgens Wim Moerman, de financieel directeur van SnowWorld, was de MoU verlopen omdat "de tegenpartij niet over de brug kwam". De overname van SnowWorld zou niet in het gedrang komen omdat SnowWorld "geen partij" is in de zaak. 

Coucke biedt, via zijn investeringsmaatschappij Alychlo, 9,5 euro per aandeel SnowWorld. De aanmeldingstermijn loopt af op 8 mei.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sjonny Martero

    Hij wilt teveel. Komt niet goed op termijn.

  • Geens Rik

    Coucke leidt aan grootheidswaanzin. Alle kaartenhuisjes storten vroeg of laat wel eens in.