Ga naar de mobiele website
^ Top

Marc Coucke haalt miljardairslijst van Forbes niet meer

Marc Coucke.
belga Marc Coucke.
Ondernemer Marc Coucke haalt niet langer de Forbes-rangschikking van dollarmiljardairs. Dat blijkt uit de nieuwe rijkenlijst die het Amerikaanse magazine vandaag heeft verspreid. Wel nog lid van de club: Belgen Albert Frère en Patokh Chodiev.

Coucke kwam in 2015 in de lijst terecht na de verkoop van zijn bedrijf Omega Pharma. In 2016 stond hij op plaats 1.415. Dit jaar is er geen spoor meer van Coucke in de rangschikking. Wel nog prominent in de Forbes-tabellen: rijkste Belg Albert Frère. Forbes schat zijn vermogen op 4,9 miljard dollar, goed voor plaats 334 in de rangschikking. Tweede Belg in de lijst is Patokh Chodiev, zakenman in grondstoffen van Oezbeekse origine. Met een geschat vermogen van 1,8 miljard dollar staat hij op plaats 1.161.

Rijksten zien vermogen na dipje weer stijgen

De rijkste mensen ter wereld zijn het afgelopen jaar in ieder geval weer rijker geworden. Een jaar eerder zagen de rijken op de gezaghebbende lijst van Forbes hun gemiddelde en gezamenlijke vermogen nog licht slinken. Nu steeg hun totale bezit met 18 procent naar 7,67 biljoen dollar. Gemiddeld waren ze goed voor 3,8 miljard dollar.

Volgens Forbes oversteeg het aantal miljardairs in 2016 voor het eerst de 2000. Er zijn nu wereldwijd 2043 personen met een vermogen in dollars van minimaal tien cijfers. De toename in één jaar met 233 miljardairs is de grootste in de 31 jaar dat Forbes wereldwijd miljardairs in kaart brengt. Het aantal nieuwe miljardairs was drie keer zo hoog als het aantal mensen dat het predicaat miljardair verloor. Ook het aantal vrouwen op de lijst steeg, van 202 naar 227.

Toename in één jaar met 233 miljardairs: grootste in de 31 jaar dat Forbes wereldwijd miljardairs in kaart brengt.

Bill Gates

Microsoft-oprichter Bill Gates was opnieuw de rijkste persoon op aarde met een geschat vermogen van 86 miljard dollar. In 2015 moest hij het nog doen met 'slechts' 75 miljard.

De oprichter van webwinkelplatform Amazon, Jeff Bezos, zag zijn bezit het sterkst toenemen. Hij kreeg er bijna 28 miljard dollar bij en bezit met een vermogen van 72,8 miljard dollar de derde plaats, vlak na investeerder Warren Buffett.

Bill Gates.
AFP Bill Gates.

Trump

De Amerikaanse president Donald Trump staat op 544 met een vermogen van 3,5 miljard. Forbes zag Trumps vermogen met 1 miljard dollar slinken tegenover vorig jaar. Eind 2015 was Trump het niet eens met de schatting van Forbes. Hij schatte zijn eigen vermogen toen op minstens 10 miljard dollar in plaats van 4,5 miljard.

Donald Trump.
REUTERS Donald Trump.

De VS telden de meeste miljardairs, met 565 tegenover 530 in Europa.

Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Georges Vande Velde

  En toch nog hongersnood en armoede in de (rot) wereld!!

 • Georges Vande Velde

  Ziet er niet goed uit( toch niet op de foto)

 • Dian Jans

  Te veel geld in KVO gestoken Marc, tijd om u terug te trekken van voetbal!

 • Alex Wellens

  Ocharme den arme sloeber...

 • Geert Heylen

  De tijden zijn bijna rijp om de macht van het getal (de bevolking) te laten zegevieren. Smeer jullie beentjes al maar in rijke egotrippers!!!

Meld een bug