Maasmechelen Village zeven dagen op zeven open

UNKNOWN

Het merkendorp Maasmechelen Village zal vanaf nu 7 dagen op 7 de deuren openen. De minister van Economie, Sabine Laruelle (MR), heeft haar handtekening gezet onder de tweede toeristische erkenning van Maasmechelen, waardoor alle winkels in de vroegere mijngemeente permanent open mogen blijven. Nu al komen twee miljoen shoppers naar Maasmechelen Village; met de zondagsopening rekent men op 20 tot 25 procent meer bezoekers.

Geen verplichte rustdag
In september van vorig jaar haalde Maasmechelen de eerste toeristische erkenning binnen: winkels mochten op zondag openen, maar er moest een vaste sluitingsdag in de week aan vasthangen. Minister Laruelle heeft nu ook de tweede toeristische erkenning afgeleverd, waardoor die verplichte rustdag niet meer nodig is. Het merkendorp haalt daarmee zijn slag thuis; ook de gemeente Maasmechelen is tevreden.

100 vacatures
"We verwachten meer dan honderd extra vacatures in de winkels door die erkenning. Ook voor het personeel is dat een goede zaak: nu kunnen de winkels de vrije dagen beter regelen. Voordien moest het personeel vrij nemen op de verplichte rustdag", zegt David Winkels van de Village.

Unizo is tegen
Tegen de eerste erkenning heeft Unizo-Limburg intussen bezwaar ingediend bij de Raad van State. De kans is groot dat dat ook nu gebeurt. (belga/jv)