Luxemburg telt voor eerst meer dan 600.000 inwoners

Luxemburg-stad.
thinkstock Luxemburg-stad.
Luxemburg heeft voor het eerst de kaap genomen van de 600.000 inwoners. In januari werden 602.005 inwoners geregistreerd in het Groothertogdom, zo heeft de statistische autoriteit Statec vandaag laten weten. Dat zijn er 11.338 meer dan het jaar voordien.

De groei is vooral te danken aan immigratie. Van de inwoners heeft 48 procent niet de Luxemburgse nationaliteit. Meer dan 90 procent van de buitenlanders die in het Groothertogdom wonen, komt uit een ander Europees land. Ongeveer de helft is afkomstig van Portugal en Frankrijk.

De Luxemburgse bevolking is al jaren aan het groeien. Naast de officiële talen Luxemburgs, Duits en Frans is ook het Portugees veel in het dagelijkse leven te horen.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jules Phillips

  Mijn vriend is daar gaan wonen zalig rustig,veiliger en goedkoper ,samen met mijn gezin huur ik de bovenverdieping.

 • Jules Phillips

  Leef in een fatsoenlijke stacaravan in Luxemburg mijn adres bij een vriend in den belgique. Zalig en en goedkoper leven.

 • Jules Phillips

  Leef in een fatsoenlijke stacaravan in Luxemburg mijn adres bij een vriend in den belgique. Zalig en en goedkoper leven.

 • piet fluwijn

  verschrikkelijke evolutie!

 • Jeff Smulders

  Hahahaha, wat wil je met al die economische vluchtelingen binnen gehaald door het wanbeleid van de EU en hun handlangers,