Luikse intercommunale Publifin wordt Enodia

BELGA
Publifin heet voortaan Enodia. Op een buitengewone algemene vergadering van de Luikse intercommunale is de naamswijziging goedgekeurd, met 68,5 procent van de stemmen.

Met de naamswijziging hoopt de intercommunale een zwarte bladzijde om te slaan, na een resem schandalen over riante vergoedingen die het imago van Publifin geen goed deden.

Op de naamswijziging kwam ook kritiek. Sommige gemeenten, die aandeelhouder zijn van de intercommunale, noemen het enkel uiterlijke schijn. Ook werden vragen gesteld bij de kostprijs van de naamswijziging.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanaeken jokke

  ACW werd beweging(niet)net en probleem opgelost.In Gent schrapt men het woord allochtoon probleem opgelost.Toch gemakkelijk van naam veranderen en gewoon verder graaien.

 • patrick morel

  De naam verandert, de profiteurs blijven.

 • Vanpeteghem Antoine

  Zoals sommige gemeenten zeggen uiterlijke schijn. Een naamswijziging en we doen gewoon verder met onze zakken vullen. Zitpenningen boven proportie voor nooit gedane vergaderingen, smeergeld voor bestellingen betaald door leveranciers, etentjes en reisjes op kosten van de firma enz.......

 • wim Goedhuys

  Naam veranderen en gewoon verder doen.

 • marc van cauter

  Voila zoals de politieke partijen, even andere naam en niets gebeurd ofgezien ! Mooie boel