Lufthansa officieel geïnteresseerd in Condor

REUTERS
De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa, waartoe ook Brussels Airlines behoort, heeft officieel haar interesse uitgesproken in Condor, de Duitse vakantievlieger van het Britse toerismeconcern Thomas Cook. Er is een niet-bindend bod ingediend, zo verklaarde Lufthansa-topman Carsten Spohr tijdens de algemene vergadering van Lufthansa in Bonn. Het bod kan worden uitgebreid naar de volledige luchtvaarttak van Thomas Cook.

Lufthansa is waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in de langeafstandsvluchten van Condor vanop de luchthavens van Frankfurt en München. Die zouden geïntegreerd kunnen worden in dochter Eurowings. Ook Brussels Airlines is daarin ondergebracht.

Wat de korte- en middellangeafstandsvluchten betreft, houdt Lufthansa er rekening mee dat de Europese Commissie bedenkingen heeft. Zij hield al de overname tegen van grotere delen van het failliete Air Berlin om concurrentiële redenen.

Thomas Cook zette in februari zijn luchtvaarttak in de etalage. Die omvat in totaal meer dan 100 vliegtuigen en circa 9.000 werknemers, verspreid over maatschappijen in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, de Balearen en Duitsland.

Het toerismeconcern wil met de verkoop meer middelen vrijmaken voor uitbreiding van het hotelaanbod en digitalisering van de verkoopkanalen. Volgens mediaberichten zouden ook groepen als Ryanair, easyJet, IAG (moedermaatschappij van onder meer British Airways) en Indigo Partners (Wizz Air) geïnteresseerd zijn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Gent

    Om den duur schiet er ook niets meer over aan concurrentie dus dan doen ze met de prijzen wat ze willen. Dat is zo gelijk bij de autoverzekeringen en banken daar is er ook zodanig veel overgenomen dat de keuze ook beperkter is geworden.