Lufthansa maakt 1 miljard euro vrij voor overname Air Berlin-vloot

Thomas Winkelmann, CEO van Air Berlin
AFP Thomas Winkelmann, CEO van Air Berlin
Lufthansa bereidt zich ook financieel voor op de overname van een groot deel van zijn failliete concurrent Air Berlin. Dinsdag maakte de raad van toezicht van de Duitse luchtvaartmaatschappij 1 miljard euro vrij voor de aankoop van 61 vliegtuigen van Air Berlin. Die zijn vooral voor Lufthansa-dochter Eurowings bestemd. Het geld is afkomstig uit de voorhanden zijnde liquide middelen.

Of de 1 miljard ook effectief zal worden besteed, hangt af van de lopende onderhandelingen met het failliete Air Berlin. Ook de mededingingsautoriteiten moeten akkoord gaan.

De ruim 61 toestellen -bovenop de lease van 20 vliegtuigen van Air Berlin- zouden bestemd zijn voor Eurowings. Die zal dan ook zo'n 3.000 piloten en vliegend personeel aanwerven. Enkele toestellen zouden ook naar Austrian Airlines gaan.

Volgens Lufthansa-topman Carsten Spohr betekent de overname een grote kans om met Eurowings "een beslissende stap" vooruit te zetten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.