Luchtvaartmaatschappij SAS schrapt morgen 587 vluchten wegens staking piloten

AFP
De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS schrapt morgen 587 vluchten als gevolg van een staking van piloten in Zweden, Denemarken en Noorwegen. Daardoor worden de reisplannen van 64.000 mensen in de war gestuurd. Ook verschillende vluchten van en naar Brussels Airport worden morgen geannuleerd.

Tussen de leiding van het bedrijf en de bijna 1.500 piloten speelt al langer een loonconflict. De bemiddelingsgesprekken tussen het bedrijf en de vakbonden zijn gisterenmorgen zonder akkoord beëindigd. Sindsdien zijn door de acties van de bonden al honderden vluchten geschrapt. Gisteren werden daardoor 72.000 passagiers getroffen, vandaag gaat het om 34.000 mensen.

Zowel de binnenlandse vluchten, de vluchten van en naar Europa als de langeafstandvluchten worden getroffen. SAS vliegt ook vanaf Brussels Airport. Volgens de website van de Belgische luchthaven zijn daar morgen in totaal acht vluchten geschrapt: van en naar Kopenhagen en Oslo is telkens één vlucht geannuleerd, op de verbinding met Stockholm gaat het om twee aankomende en vertrekkende vluchten.

De vluchten uitgevoerd door partners van SAS zijn niet getroffen. Het gaat om 30 procent van de vertrekkende vluchten, meldt SAS nog. De piloten staken voor 2,3 procent opslag en een betere planning van de uurroosters.

EPA
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.