Louis Vuitton-baas is derde hectomiljardair

De Franse zakenman Bernard Arnault.
EPA De Franse zakenman Bernard Arnault.
Het vermogen van de Franse zakenman Bernard Arnault is gestegen naar meer dan 100 miljard dollar. Daarmee treedt de rijkste man van Europa toe tot het zeer exclusieve clubje van mensen met een vermogen van minstens 100 miljard dollar, samen met Amazon-topman Jeff Bezos en Microsoft-oprichter Bill Gates. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van zijn Billionaires Index.

De 70-jarige Arnault is voorzitter en grootaandeelhouder van het Franse luxebedrijf LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Dit jaar zou zijn nettovermogen met bijna 32 miljard dollar zijn gestegen. Dat dankt hij vooral aan de sterke stijging van de beurskoers van LVMH, dit jaar al 43 procent. LVMH is moederconcern van modehuis Christian Dior en het merk Louis Vuitton, bekend van de exclusieve handtassen en koffers. Ook houdt het bedrijf zich bezig met onder meer dure cognac, champagne, parfum en horloges.
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ghijs Elvan

  Deze man geeft elk jaar 145 000 mensen een inkomen, waarvoor hij miljoenen belastingen betaalt. Zijn werknemers betalen bij consumeren BTW waardoor er nog meer geld naar de gemeenschap vloeit. Die 100 MLD staat niet op zijn bankrekening maar betreft ongeveer de helft van de waarde van LVMH. De andere helft is in handen van andere aandeelhouders. zijn bijdrage aan de samenleving is groter zo, dan wanneer hij LVMH verkoopt en 145000 mensen op straat zet om arme mensen eenmalig € 1000 te geven.

 • Gino Denil

  Zo hard gewerkt en er nog zo goed uitzien.

 • Nico Dakman

  En zeggen dat die handtassen op niets trekken. Goed zot als je zoiets koopt. Wat zien vrouwen toch in die lelijke symbolen op die tassen??

 • El yaghmouri Ahmed

  Jef pauwels klopt helemaal wat je zegt, het enige dat je meeneemt zijn je daden.

 • Janneke Alsberg

  en Mr Vandeberghe klopt alle andere commentaren ....met de snelheid van Ursain Bolt, en met de vingers in de neus