Loonkost in België minder gestegen dan Europese gemiddelde

Thinkstock
De loonkost in België lag in het eerste kwartaal van dit jaar 2,1 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De loonkost steeg zo minder snel dan in de hele eurozone (2,4 procent) en de gehele Europese Unie (+2,6 procent), zo blijkt uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De Belgische loonkost steeg ook minder snel dan die in de buurlanden Duitsland (+2,5 procent), Frankrijk (+2,7 procent) en Luxemburg (+4,2 procent). In Nederland ging de loonkost wel minder snel omhoog: +1,5 procent.

De sterkste stijgingen in het eerste kwartaal werden genoteerd in Roemenië (+16,3 procent) en Bulgarije (+12,9 procent). Het enige land waar de loonkost daalde, is Griekenland (-0,2 procent).

Vorig jaar varieerde de loonkostenstijging in België tijdens de verschillende kwartalen van 1,2 tot 1,8 procent. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Landsman

    Bruto veranderde er niets en netto ook niet...wel stegen de belastingen en alle andere misselijke verborgen belastingaanslagen de hoogte in. Bedankt rechtse rot regering, beloven en niks waarmaken....

  • Walter Mertens

    Dat is 2 X winst voor de werkgevers.