Logistieke sector UK: “Overgangsperiode brexit moet langer wegens coronacrisis”

De logistieksector in het Verenigd Koninkrijk heeft het sinds de coronacrisis extra druk met het distribueren van levensmiddelen.
REUTERS De logistieksector in het Verenigd Koninkrijk heeft het sinds de coronacrisis extra druk met het distribueren van levensmiddelen.
De Britse logistieksector vraagt de regering in Londen om een langere overgangsperiode in aanloop naar de EU-uittreding. De transportsector komt niet toe aan het voorbereiden op het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie doordat alle aandacht nu naar het distribueren van voedsel en medische benodigdheden gaat.

De Freight Transport Association (FTA) heeft de regering verzocht de overgangsperiode die tot eind dit jaar duurt te verlengen. “Dit gaat niet over de eventuele baten van de brexit, of andere handelsdeals, met betrekking tot onze sector”, aldus de Engelse FTA-beleidsvrouw Elizabeth de Jong.

Volgens haar staat de sector voor een dubbele monsteruitdaging, doordat de logistiek de Britse leveringsketen in stand moet houden en het hoofd moet bieden aan verstoringen die worden veroorzaakt door ziekteverzuim en bezorgdheid over de levensvatbaarheid van bedrijven.

Ook in het Verenigd Koninkrijk is vorige week flink gehamsterd, waardoor de logistieksector onder hoge druk staat. Het aantal corona-gerelateerde sterfgevallen steeg dinsdag naar 422. Die stijging was de sterkste tot dan toe.

Ook supermarktketen Sainsbury's kampte de afgelopen dagen met hamsterende klanten.
REUTERS Ook supermarktketen Sainsbury's kampte de afgelopen dagen met hamsterende klanten.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerrit Versteele

    Ha nee he! Tot 31 december 2020 en geen dag langer! Zelf gewild, ga gezellig op de blaren zitten!