Logistieke partner van Chinese e-commercegigant Alibaba richt filiaal op in Luik

De mogelijke investering van de Chinese e-commercegigant Alibaba in Luik wordt iets concreter nu blijkt dat de Chinese logistieke groep 4PX een filiaal opricht in de stad.
REUTERS De mogelijke investering van de Chinese e-commercegigant Alibaba in Luik wordt iets concreter nu blijkt dat de Chinese logistieke groep 4PX een filiaal opricht in de stad.
De mogelijke investering van de Chinese e-commercegigant Alibaba in Luik wordt iets concreter nu blijkt dat de Chinese logistieke groep 4PX een filiaal opricht in de stad. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag. 4PX is een onderaannemer van Alibaba, maar werkt ook voor onder meer Amazon.

Jack Ma, de sterke man van Alibaba, was een maand geleden nog in ons land. De mogelijke investering in Luik, die veel jobs kan opleveren, kwam ter sprake tijdens een ontmoeting met premier Charles Michel (MR). Daarbij komt dat de luchthaven van Luik en Cainiao, de logistieke dochter van Alibaba die voor de groep een wereldwijd distributienetwerk aan het uitbouwen is, in het voorjaar een intentieverklaring ondertekenden om van Luik een Europees bruggenhoofd van Alibaba te maken.

Belgisch filiaal

Nu raakt ook bekend dat 4PX een half miljoen euro uittrekt voor de oprichting van het Belgisch filiaal 4PX Express BE, met een adres ten noorden van de luchthaven van Luik. 4PX, dat in handen is van Singapore Post en een Chinese groep, bouwt een eigen netwerk van distributiecentra uit.

In de oprichtingsakte van 4PX Express BE staat expliciet dat de Belgische vestiging goederen zal behandelen die besteld worden via Alibaba. Meer specifiek zal het vracht zijn die vanuit Hongkong wordt overgevlogen naar de luchthaven van Luik.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido van der smissen

  super bedrijf ze kunnen er hier een puntje aan zuigen

 • Marc De Saeyer

  heb al heel wat kleine brol gekocht bij ali express maar ook beste koopjes ooit! zoals schoenen naar mijn keus en niet die enkele peperdure model schoenen in de winkel die ook van china of god weet waar komen met filterdunne zool en strikken om een half uur mee bezig te zijn om ze aan te krijgen en daar staan ze dan en na een paar weken in de container

 • james vroman

  een industrieel kerkhof zal Vlaanderen worden ...zoals Frans Vlaanderen ....teveel oude achterhaalde industrie ..de robotten maken 10000 binnendeuren per dag hier een paar ...

 • Dirk Vregels

  Veel jobs voor de dispatching maar in Belgie hebben ze dan gemeentelijke vergunningen, provinciale vergunningen, gewestvergunningen en nationale vergunningen nodig. Dus zoals hieronder gezegd, een kamer met een doorschakeltelefoon zal het worden.

 • marcel vandensteen

  met al die nieuwe bedrijven kan wallonie eindelijk voor zichzelf zorgen en hoeft Vlaanderen hen jaarlijks geen zes miljard euro meer te geven met al die nieuwe jobs jobs zullen zij het wel redden hé mr michel