Lingerieketen Victoria's Secret verandert van eigenaar

Winnie Harlow, Gigi Hadid, Kendall Jenner en Alexina Graham veroveren voor Victoria's Secret de catwalk in New York.
AFP Winnie Harlow, Gigi Hadid, Kendall Jenner en Alexina Graham veroveren voor Victoria's Secret de catwalk in New York.
De lingerieketen Victoria's Secret verandert van eigenaar. Het Amerikaanse winkelconcern L Brands Inc. heeft een akkoord bereikt met investeerder Sycamore Partners om een meerderheid van zijn aandelen (55 pct) over te nemen. Stichter Leslie Wexner stapt op als voorzitter en CEO van het bedrijf. De deal waardeert Victoria's Secret op 1,1 miljard dollar. 

De zaken bij Victoria's Secret gaan al enige tijd minder goed. Dat leidde tot het instappen van een activistische aandeelhouder bij het bedrijf. Die drong aan op de verkoop van de lingerieketen, bekend van zijn push-upbeha's en de zogenaamde Angels (de topmodellen die het ondergoed op de catwalk showen; nvdr).

Ook de positie van grootaandeelhouder Les Wexner was wankel geworden. De 82-jarige topman kwam niet alleen onder vuur vanwege de slechte resultaten van Victoria's Secre,  maar ook vanwege zijn banden met miljardair Jeffrey Epstein. Die pleegde vorig jaar in de cel zelfmoord. Hij werd verdacht van kindermisbruik en het opzetten van een crimineel netwerk voor de handel in tienermeisjes.

Wexner zet nu een stap opzij, maar blijft wel een zitje in het bestuur van L Brands behouden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.