Ga naar de mobiele website
^ Top

Lidl neemt drie Belgische Albert Heijn-winkels over

Lidl neemt onder meer de vestiging van Albert Heijn in Oudenaarde over.
Ronny De Coster Lidl neemt onder meer de vestiging van Albert Heijn in Oudenaarde over.
Ahold Delhaize heeft een akkoord op zak over de verkoop van vijf winkels in België. Lidl neemt drie Albert Heijn-vestigingen over - die van Leuven, Oudenaarde en Turnhout - plus de plannen voor een andere vestiging. Tanger, een Nederlandse keten die halalproducten verkoopt, neemt een Albert Heijn en Proxy Delhaize over.

Een van de voorwaarden voor de vorig jaar afgeronde fusie tussen Ahold (Albert Heijn) en Delhaize was de verkoop van dertien winkels in België. De Belgische Mededingingsautoriteit stemde immers in met de deal, op voorwaarde dat acht Albert Heijns, vijf Delhaize-franchisewinkels en een aantal nog niet geopende winkels verkocht zouden worden.

Ahold Delhaize heeft nu dus een akkoord op zak over de verkoop van vijf winkels en een project. De overdracht van de winkels zou binnen de drie maanden gebeuren, eens de gebruikelijke voorwaarden afgerond zouden zijn. Lidl neemt de Albert Heijns van Leuven, Oudenaarde en Turnhout over.

Tanger neemt twee Antwerpse winkels over: de Proxy Delhaize aan de Lange Beeldekensstraat en de Albert Heijn aan de Sint-Bernardsesteenweg. Tanger is een Nederlandse keten die halalproducten verkoopt. De keten heeft een tiental winkels, waaronder een in het Antwerpse Merksem.

"We zijn tevreden dat er voor de vier Albert Heijnwinkels een einde komt aan een stuk onzekerheid. De mensen weten nu tenminste waar ze aan toe zijn", zegt Thomas Vanbiervliet van de liberale vakbond ALCVB.

Dezelfde teneur bij secretaris Erik Dirkx van de socialistische bediendebond BBTK. "Voor betrokken winkels is het goed dat deze stap is gezet. Al komen er nieuwe vragen bij. In Turnhout klinkt het bijvoorbeeld dat er al een Lidl is."

Volgens Dirkx zal het vast personeel worden overgenomen met behoud van de werkvoorwaarden. "Voor het tijdelijke en interimpersoneel zal het bekeken moeten worden of men die wil overnemen of niet."

Voor de vier nog niet-verkochte Albert Heijnwinkels hopen de bonden dat er snel duidelijkheid komt.

Ahold Delhaize zegt in het persbericht nog in nauwe samenwerking met de Mededingingsautoriteiten en potentiële kopers verder te blijven werken aan de verkoop van de overige winkels die het bedrijf van de hand moet doen.

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Dia Spor

    Waarom juist niet meer Albert heijn in België? Bijna In elke gemeente vindt je een lidl en carrefour. Het zijn ook buitenlandse bedrijven. Het is geen mededinging, maar afgunst dat Albert heijn hier is.

  • Kris Deka

    Lap, op de ring in Turnhout zijn dan 2 Lidl winkels op amper 1 km van elkaar, dat mag dan weer wel..

Gesponsord

Meld een bug