Ga naar de mobiele website
^ Top

Liberty Global van plan te blijven investeren in Vlaanderen

BELGA
Liberty Global is van plan om de investeringen op lange termijn in Vlaanderen aan te houden, ook nu het een bod heeft gedaan op alle resterende aandelen van Telenet. Dat staat alvast te lezen in een brief die het bedrijf aan Vlaams minister-president Kris Peeters gestuurd heeft, zo meldt diens woordvoerder. Volgende week zit de regeringsleider ook samen met vertegenwoordigers van Liberty Global.

"In de brief van Liberty Global aan de minister-president benadrukt het bedrijf dat het de langetermijninvesteringen in Vlaanderen wil aanhouden", verduidelijkt Peeters bij monde van zijn woordvoerder.

Het Amerikaanse bedrijf vroeg via het schrijven meteen ook een onderhoud met de minister-president om over de langetermijnplannen te praten. Het overleg zal in de loop van volgende week plaatsvinden. Een precieze datum is er nog niet, maar Peeters zal alvast zelf aanwezig zijn, zo luidt het nog.

Kris Peeters zat met een dubbel gevoel na het voornemen van Liberty Global om alle resterende aandelen van Telenet op te kopen. "We hebben met Telenet een hele geschiedenis achter de rug. Ik hoop dat de nieuwe Amerikaanse aandeelhouders de investeringen in technologie en werkgelegenheid zullen doortrekken", liet Peeters eerder weten.

Telenet ontstond destijds als poging van de Vlaamse regering om naast Belgacom een tweede telecommunicatienetwerk uit te bouwen. Op aansturen van toenmalig minister-president Luc Van den Brande ging de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (GIMV) in 1994 op zoek naar een bestaande buitenlandse operator.

BELGA
Meer over


Meld een bug