Lamborghini is hét statussymbool voor cryptomiljonairs

De nieuwe Lamborghini Huracan Performante Spyder
REUTERS De nieuwe Lamborghini Huracan Performante Spyder
Een Lamborghini blijkt het ultieme statussymbool voor bitcoin-miljonairs. De term "When Lambo" staat voor het moment waarop je ‘coins’ genoeg waard zijn om een Lamborghini te kunnen kopen. Er is nu zelfs een speciale website voor opgericht.

Pietro Grigerio, een Lamborghini-dealer in Californië zag eind vorig jaar de verkoop van dure sportwagens vervijfvoudigen. De reden? Een recordkoers van de bitcoin. In december schoot de koers van de digitale munt namelijk door naar een recordhoogte van ruim 19.000 dollar per stuk. Hoog tijd om te incasseren, dachten tal van investeerders. En wat kun je dan beter kopen dan een Italiaanse sportwagen? Een Lamborghini-dealer in Californië meldt dat er afgelopen december meer dan tien bitcoin-miljonairs bij hem een auto hebben gekocht.

'When Lambo'

Er is zelfs een term in de cryptocurrency-wereld bedacht voor deze hype : "When Lambo?" Deze refereert aan het moment waarop een bitcoin-eigenaar genoeg vermogen heeft opgebouwd om een 425.000 dollar kostende Lamborghini te kopen. Op de speciale  website staat een calculator waarmee je snel kunt zien of dat moment al is aangebroken. 

EPA

Voor 135 dollar een Lambo

Met de huidige waarde van dik 7.000 dollar is de bitcoin momenteel geen hype meer, maar dat was de digitale valuta een paar maanden geleden nog wel. Een van de bitcoin-kapitaalkrachtigen die zijn digitale munten inwisselde voor een Lamborghini was Peter Saddington, zo melden Yahoo Finance en CNBC. 

Hij kocht afgelopen herfst een Lamborghini Huracan uit 2015 voor 200.000 dollar. Het kostte hem omgerekend 45 bitcoins. In 2011 had hij die 45 stuks echter voor slechts drie dollar per stuk gekocht. Oftewel; een investering van 135 dollar leverde hem een Lamborghini Huracan op. Oh ja en dan volgt nu nog even de juiste uitspraak voor alle rijke crypto-boys in spe: het is 'Lamborkhini' en niet 'Lambordzjini'. 

REUTERS
REUTERS3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • aaron lammens

    Kunnen kopen is één ding kunnen onderhouden van uw speelgoedgeld is een andere koek

  • ETIENNE BOECKX

    Of van de belasting bevoordeelde rijken !

  • Bart Boenen

    Die term gebruik ik ook wel eens maar ik zou zo een lelijke brol Italiaan nooit kopen. Ieder zijn ding. Bovendien is de 20000 dollar niets tegen wat nog komt in de toekomst...