Laatste Belg uit directiecomité moederbedrijf Engie Electrabel

Willem Van Twembeke (links) overlegt met Gerard Mestrallet, de voormalige CEO van Engie.
AFP Willem Van Twembeke (links) overlegt met Gerard Mestrallet, de voormalige CEO van Engie.
De Franse energiereus Engie, moederbedrijf van Engie Electrabel, heeft een nieuw directiecomité. Daarin is geen plaats meer voor Belgen, zo blijkt uit de samenstelling. De laatste Belg in het directiecomité, Willem Van Twembeke, krijgt een andere functie en behoort niet langer tot het directiecomité.

Van Twembeke was binnen de directie verantwoordelijk voor de internationale energieactiviteiten. Hij zal voortaan deel uitmaken van de taskforce 'Accelerate'. Eind 2016 krijgt hij nieuwe operationele verantwoordelijkheden, zo meldt het persbericht.

De activiteiten in de Benelux - dus Electrabel - vallen voortaan onder de verantwoordelijkheid van Pierre Mongin, en niet langer onder die van Jérôme Tolot.

Bij Electrabel bevestigt men dat er geen Belgen in het directiecomité zitten. Maar, aldus een woordvoerster, door de nieuwe organisatiestructuur is er meer autonomie voor de verschillende landen. Ceo Philippe Van Troeye rapporteert rechtstreeks aan Pierre Mongin.

Sinds deze week heeft Engie (de nieuwe naam van GDF-Suez, red.) een nieuwe CEO: Isabelle Kocher, die Gérard Mestrallet opvolgt.

Isabelle Kocher, de nieuwe CEO van Engie.
REUTERS Isabelle Kocher, de nieuwe CEO van Engie.