KPN praat aandeelhouders bij over benoeming Leroy: verloning kan oplopen tot meer dan 3 miljoen euro

Dominique Leroy
REUTERS Dominique Leroy
KPN houdt op 28 oktober in Rotterdam een buitengewone aandeelhoudersvergadering om investeerders uitleg te geven over de voorgenomen benoeming van Dominique Leroy als nieuwe topvrouw. De verloning van Dominique Leroy bij het Nederlandse telecomconcern KPN kan dankzij allerlei bonussen overigens fors oplopen tot boven 3 miljoen euro.

Leroy stapt op 1 december over van Proximus naar het Nederlandse telecombedrijf. Haar overstap werd vorige week bekendgemaakt. Daar kan ze dankzij bonussen meer dan 3 miljoen euro verdienen. Dat blijkt uit de oproep aan de aandeelhouders van KPN voor een buitengewone algemene vergadering. Leroy volgt bij KPN Maximo Ibarra op. 

KPN geeft in de oproep meer uitleg over het beloningspakket. Haar basissalaris zal, zoals eerder gezegd, 935.000 euro per jaar bedragen. Daarnaast komt ze in aanmerking voor een “variabele korte termijn cashbeloning” ter waarde van 90 procent van het basissalaris bij het volledig realiseren van de doelstellingen en een “variabele lange termijn beloning”, gebaseerd op voorwaardelijke aandelen, ter waarde van 135 procent van het basissalaris bij het volledig realiseren van de doelstellingen. Beide beloningen zijn afhankelijk van financiële en niet-financiële prestaties van KPN.

Leroy kan dus met andere woorden - alle verloningen samen en als alle doelstellingen worden gehaald - 3.038.750 euro gaan verdienen bij KPN. Met bonussen erbij kwam Leroy vorig jaar aan 940.546 euro bij Proximus. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Bij Proximus kwam ze met haar bonussen er bij ook al aan 940.546 euro per jaar. En Stefaan De Cleck van de CD&V was van mening dat de CEO vergoedingen bij Proximus nog naar omhoog moesten. Misschien moet hij ook eens de laatste peiling en het resultaat van de CD&V bestuderen.

 • Gunter Verleyen

  En daar draait het allemaal om, CEO's verlangen loyaliteit van hun personeel maar als ze kans zien om op een ander meer te verdienen zijn ze weg met 5G snelheid

 • Gaby Derden

  Zo een verloning werkelijk niet normaal, maar een creditnota van 50euro terug betalen dat is teveel gevraagd ! ( bron Radar nederlandse televisie). Maar als de prijzen voor de gebruikers normaal berekend zijn, is het toch niet mogelijk zulk een loon te betalen.

 • Rudy Van Daele

  Ze mogen ze hebben, en hopelijk komt ze later in België nergens meer aan den bak

 • Johan Vervaeck

  Ga m'n aandelen kpn zo vlug mogelijk wegcatapulteren, zo ver mogelijk en er niet meer aankomen. Veel geluk!