Ga naar de mobiele website
^ Top

Korte werkonderbreking bij ING in Etterbeek

CEO Rik Vandenberghe van ING Belgium
Photo News CEO Rik Vandenberghe van ING Belgium
Bij de ING-vestiging Sint-Michielswarande in Etterbeek heeft gisterenvoormiddag een korte werkonderbreking plaatsgevonden. Het personeel legde gedurende een half uur het werk neer uit onvrede met de manier waarop de bank een sanering aanpakt.

Het ging om een spontane actie, die wel de steun kreeg van de socialistische bediendebond BBTK. Vakbondsafgevaardigde Pascal Breyer zegt aan Belga dat 500 tot 600 mensen, of zowat een kwart van de personeelsleden in die vestiging, deelnamen aan de werkonderbreking.

ING bevestigt dat er een korte werkonderbreking plaatsvond, maar de onderneming stelt dat slechts een honderdtal mensen het werk heeft stilgelegd.

De actie komt er nadat ING vorig jaar had aankondigd dat er 185 functies zullen verdwijnen bij de Belgische tak van ING. Vooral de IT-afdeling (-128 FTE's) wordt daarbij getroffen. ING benadrukt dat het de betrokken mensen via zijn Mobility Center intern naar een nieuwe job wil begeleiden.

Maar BBTK klaagt aan dat de mensen ertoe worden aangezet om zelf ontslag te nemen. Breyer vermoedt dat de bank op die manier de wet-Renault wil omzeilen.

De vakbondsafgevaardigde stelt dat er nog meer acties zullen volgen. Ook een stakingsaanzegging wordt niet uitgesloten, al is daarover nog nog geen definitieve beslissing genomen.Meld een bug