Koppel kocht oude witloofkwekerij zonder binnen te kijken

Ozanne Mertens en haar gezin beleven het hele jaar een lentegevoel in hun verbouwde witloofkwekerij. Daar zorgen vooral de vele stoffen kussens, poefs, plaids en tapijten voor. Met hun kleuren en prints voegen ze een pak warmte, vrolijkheid en persoonlijkheid toe aan het interieur.

"Ik hou van afwisseling en verandering en stoffen items zijn perfect om die te brengen. Het is veel goedkoper dan om de paar jaar nieuwe meubels kopen. En ze zijn ideaal om te spelen met kleuren en prints", vertelt Ozanne die de meeste spullen zelf maakt en verkoopt onder de naam Jackie Brussels, het label dat ze met haar zus Guillemine oprichtte.

Om thuis in alle comfort te kunnen werken, is aan de oude witloofkwekerij een stuk bijgebouwd. "We kochten het huis zonder het binnen te bekijken, omdat ik er als klein meisje al zodanig door gefascineerd was en ook mijn man er zich tot aangetrokken voelde. Toen we de sleutels ontvingen, ontdekten we dat op de verdieping alle slaapkamers door elkaar liepen en dat er dus geen gang was. Dat wilden we  anders en daarom beslisten we om het huis uit te breiden. We kozen voor een contrasterend gedeelte dat groot genoeg is om in te werken. Heerlijk toch, een werkplek met zicht op de velden?"

De centrale leefkeuken verbindt nieuw en oud. Op de plaats waar vroeger het witloof werd verpakt, is nu de living ingericht. En slapen doen Ozanne en haar man op de vroegere opslagzolder van het witloof.

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone. 

Eddy VangroenderbeekReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels