Koers euro duikt onder 1,08 dollar

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
De euro heeft dinsdag zijn verlies ten opzichte van de dollar uitgebreid. Na onverwacht sterke conjunctuurberichten uit de VS daalde de koers van de euro onder de 1,08 dollar en bereikte met 1,0786 dollar de laagste stand sinds het voorjaar van 2017.

Dinsdagnamiddag kon de euro weer wat terrein goedmaken en werd de Europese eenheidsmunt verhandeld aan 1,0817 dollar.

Analisten wezen op de beter dan verwachte conjunctuurgegevens uit de VS. Een tegenvallende Duitse conjunctuurbarometer zorgde ook voor een koude douche. En de uitbraak van het Chinese coronavirus veroorzaakt ongerustheid bij financiële experten over de gevolgen voor de eurozone.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yves Cordy

  Het begin van het einde van de Euro Megalodroom?

 • Paul Hendriks

  Het trump effect begint te werken.

 • Karel Vanormelingen

  Succes van de Britten hun brexit maar dat mag niet gezegd

 • Ramon Simon

  Zeggen dat 1 euro 1.5 dollar waard was. Zowel de VS als de EU hebben geld bijgedrukt. De waarde van ons geld is eigenlijk niets meer waard. De lonen in andere landen zoals China zijn daarom veel dichter bij ons gekomen. Dus duurdere producten voor ons, de reden waarom allemaal armer geworden zijn.