Klimaatexpert Jos Delbeke is overheidsmanager van het jaar

Jos Delbeke.
belgapicture Jos Delbeke.
Jos Delbeke, klimaatexpert bij de Europese Commissie, is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB).

Na als econoom bij het IMF gewerkt te hebben, ging Delbeke in 1986 aan de slag bij de Europese Commissie. Hij klom er in februari 2010 op tot directeur-generaal Klimaat.

Al jaren vertegenwoordigt hij de Europese Unie op klimaatconferenties van de Verenigde Naties. Toch reageert Delbeke nederig op zijn overwinning. "De prijs is voornamelijk een erkenning van het team. Het is een mooie erkenning van wat er gepresteerd is binnen Europa en ook wereldwijd", zegt Delbeke op Radio 1. "Het akkoord van Parijs is de kers op de taart. Het is een belangrijke wijziging."

Delbeke volgt commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle op, die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

Hieronder kan u een kort interview met Delbeke bekijken in Canvas-programma 'Terzake'.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.