Kleur bekennen: met zwart en wit zit je altijd goed

Kleuren kiezen is misschien wel het belangrijkste én het moeilijkste bij de inrichting van je huis. Of je nu klassiek of modern woont, met een zwart-witte basis scoor je altijd. De combinatie straalt luxe uit, oogt gezellig wanneer ze samengaat met natuurlijke materialen, doet ruimtes groter lijken en laat kleuraccenten en accessoires maximaal tot hun recht komen. Niets dan voordelen dus

Kijk maar naar de herenwoning van Nele en haar gezin in Antwerpen. Dankzij de basis van zwart en wit kon ze in het interieur alle meubels en accessoires integreren die haar nauw aan het hart liggen en waaraan bijna altijd een verhaal vasthangt. Van het eerste zeteltje dat haar oma en opa lang geleden kochten, over de kleerkast van dochter Elle die vroeger in Nele haar eigen slaapkamer stond tot de 'schatten' die ze ontdekte in de kelder van de interieurzaak die al 150 jaar in de familie zit. 

Eddy Vangroenderbeek

Nele mixte alles op een zwart-witte achtergrond en zo ontstond een knap interieur met veel persoonlijkheid. "Daar waar ik vroeger hard probeerde om een mooi geheel samen te stellen, wilde ik er nu vooral een warme thuis van maken. Ik heb me dus niet gehouden aan een bepaalde stijl, maar een plek gecreëerd waar we ons allemaal goed voelen en steeds graag naar toe komen. Dat lukt goed met behulp van zwart en wit", zegt Nele.

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws.

Ik heb me niet gehouden aan een bepaalde stijl, maar een plek gecreëerd waar we ons allemaal goed voelen

Nele
Eddy Vangroenderbeek