Kledingketen Vögele wil alle 41 vestigingen in België sluiten: 210 banen bedreigd

be.charles-voegele.ch/nl
De Zwitserse kledingketen Charles Vögele wil al zijn winkels in België sluiten. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. In de 41 filialen, verspreid over het hele land, werken 210 mensen.

De NV Charles Vögele Belgium benadrukt echter dat na de beslissing in Zwitserland "geen enkele beslissing tot sluiting of collectief ontslag werd genomen". De wet-Renault is dan ook niet van toepassing, luidt het.

"De Belgische raad van bestuur wenst alle opties voor de toekomst open te houden en hierover het gesprek met de ondernemingsraad in alle openheid aan te gaan", klinkt het. In afwachting blijven de winkels open.

Het bedrijf was sinds 1999 actief op de Belgische markt. De Belgische activiteiten hebben nooit operationele winst kunnen maken, zegt het bedrijf. "Daarnaast speelden moeilijke economische omstandigheden, de complexiteit van de Belgische markt en een negatief consumentensentiment een belangrijke rol in deze beslissing."

In 2011 startte Charles Vögele in België een strategisch programma om de resultaten structureel te verbeteren. Verlieslatende winkels gingen dicht, er werden diverse wijzigingen in het management doorgevoerd en er werd een nieuwe hoofdzetel geopend in Merksem. De situatie verbeterde volgens het bedrijf wel, maar niet voldoende om winst te draaien.

Het beursgenoteerde Zwitserse modebedrijf bestaat sinds 1955 en beschikt over 761 filialen in zeven landen: Zwitserland, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Slovenië en Hongarije.