Kledingketen H&M vreest voor verlies van tienduizenden jobs

Een kledingwinkel van H&M op Times Square in New York.
REUTERS Een kledingwinkel van H&M op Times Square in New York.
De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) vreest voor het verlies van tienduizenden banen door de coronacrisis. Het bedrijf heeft al duizenden winkels gesloten in verband met de pandemie.

Volgens H&M zijn nu wereldwijd 3.441 van zijn 5.062 winkels dicht, in onder meer grote markten als Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De crisis zal volgens de onderneming een stevige negatieve impact op de verkopen van maart hebben.

H&M is bezig te kijken naar maatregelen om de malaise het hoofd te bieden, met mogelijk omvangrijk ontslag van tijdelijk personeel. Ook vaste banen kunnen gevaar lopen als de situatie niet verbetert.

Lees ook:

Technisch werkloos, weggevallen flexijob: 3 Vlaamse gezinnen maken de rekening: “Eén maand lukt dit, maar twee wordt écht al lastig (+)

Deze sectoren zijn tijdens coronacrisis op zoek naar extra personeel

Economisch werkloos door coronavirus: heb je recht op een uitkering?
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.