Kledingketen Forever 21 vraagt bescherming aan

AP
De Amerikaanse kledingketen Forever 21 heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Dat blijkt uit papieren die bij een rechtbank in de staat Delaware zijn ingediend.

De in Los Angeles gevestigde onderneming wil zich via een zogeheten Chapter 11-procedure beschermen tegen schuldeisers. Op die manier kan het bedrijf blijven doorgaan met zijn activiteiten en tegelijk werken aan een plan om zijn schulden af te lossen. Als het bedrijf faillissementsbescherming geniet kunnen onder meer onrendabele winkels makkelijker worden gesloten en een reorganisatie eenvoudiger worden uitgevoerd.

Om een ommezwaai te bewerkstelligen heeft Forever 21 krediet beschikbaar gekregen van onder meer de bank JPMorgan Chase. Geruchten dat de kledingketen op omvallen stond, deden al langer de ronde.

Niet meer actief in ons land

In totaal heeft Forever 21 meer dan 800 winkels in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Latijns-Amerika. De keten, vooral bekend van relatief goedkope modeartikelen voor jongeren, was tot 2016 in België actief, met een vestiging in Brussel en in Antwerpen. In Brussel werd de winkel na een brand in 2013 nooit heropend, terwijl die in Antwerpen moest sluiten wegens torenhoge huurprijzen. 

Forever 21 heeft wel nog een vestiging in Nederland, in het centrum van Rotterdam.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emi De graeve

    niemand zit te wachten op meer kledingwinkels. Ik loop overal gewoon voorbij en wil het niet meer zien. Koop degelijk en klassiek en naai je eigen kleding. Mode is voor het schapenwol :-)

  • Michel Van der Hoydowch

    Nu blijven er nog duizend kledingzaken teveel over . Onze steden zijn één grote kledingwinkel geworden. De kleine middenstander ,met minder winstmarges is verdwenen.