Kerstshoppers breken record: gisteren werd nog meer geld uitgegeven dan op Black Friday

Shoppingcentrum Stadsfeestzaal in Antwerpen.
Klaas De Scheirder Shoppingcentrum Stadsfeestzaal in Antwerpen.
Tijdens de laatste dagen voor Kerstmis doen de Belgen massaal aankopen. Worldline, de Europese leider in de sector van betalings- en transactiediensten, heeft gisteren een nieuw absoluut dagrecord van 10.535.817 elektronische betalingen geregistreerd in fysieke en online winkels.

Met de ruim 10,5 miljoen transacties van gisteren wordt Black Friday van vrijdag 29 november van de troon gestoten. Die dag was met 10.432.103 verwerkte transacties tot nu toe de beste dag in de geschiedenis van de elektronische betalingen in België.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Toni van belle

  Vreemd?!! Want hier in Brugge dit weekend in de steenstraat liep er een zee van volk. Echter wat mijn getraind oog direct opmerkte is dat amper 2% daarvan met een shopping tas rondloopt!? Meer online verkoop dan????

 • ROBERT GERTS

  Pure regerings propaganda!! Dit is enkel om de mensen wijs te maken dat wij nog geld genoeg op overschot hebben!! Ik alleszins niet!! En rond nieuwjaar WEER maar eens zeggen hoeveel er nog op de spaarboekjes staat van de Vlamingen!!

 • kapitein zeppos

  Na nieuwjaar komen de belastingen !!

 • vanrobaeys franky

  als je al een koffie betaald met kaart natuurlijk zijn er meer transacties

 • Joeri De clercq

  Transacties via betaalkaart. Maar omzet zal niet meer zijn. Ik doe nu pok haast amles met betaalkaart ook prutsen en parkeergelden. Vroeger liepen we gewoon met meer cash rond das alles.