KBC-topman Johan Thijs verkozen tot ‘Trends Manager van het Jaar 2018'

Johan Thijs krijgt zijn prijs uit handen van premier Charles Michel.
BELGA Johan Thijs krijgt zijn prijs uit handen van premier Charles Michel.
KBC-topman Johan Thijs is verkozen tot ‘Trends Manager van het Jaar 2018'. Aan Franstalige zijde werd Jean-Jacques Cloquet, ex-CEO van de luchthaven van Charleroi en sinds deze week een van de CEO's van dierenpark Pairi Daiza, verkozen tot ‘Manager van het Jaar’.

Johan Thijs volgt Michèle Sioen, CEO van textielgroep Sioen Industries, op in de lijst van managers van het jaar, een initiatief van Trends in samenwerking met Kanaal Z. De jury - samengesteld uit oud-winnaars, captains of industry, onafhankelijke topspecialisten en redacteurs van Trends - kende de trofee al voor de 34ste keer toe aan een bedrijfsleider die met zijn bedrijf een waardevolle bijdrage aan de Vlaamse economie geleverd heeft en hierin een voortrekkersrol gespeeld heeft.

Top tien 

Thijs kreeg bij de juryleden steun voor de transformatie die KBC doorgemaakt heeft onder zijn leiderschap. Thijs zei de prijs vooral te zien als een erkenning voor het succesvolle werk van alle werknemers.

In oktober liet managementblad Harvard Business Review nog weten Thijs tot de beste tien toplui ter wereld te rekenen. Thijs was goed voor de achtste plaats in die top 100. De Harvard Business Review houdt niet alleen rekening met de financiële prestaties van een bedrijf, maar bijvoorbeeld ook met het duurzaamheidsbeleid.

Ook genomineerd voor de verkiezing van Trends Manager van het Jaar 2018 waren Chris Peeters (Elia Groep), Dirk Coorevits (Soudal), Saskia Van Uffelen (Ericcson Belux), Onno van de Stolpe (Galapagos), Jan Boone (Lotus Bakeries), Wouter De Geest (BASF Antwerpen), Stefaan Gielens (Aedifica), Felis Van de Maele (Collibra) en Pieterjan Bouten & Louis Jonckheere (Showpad).

Beter einde

 Premier Michel nam uitgebreid de tijd om de aanwezige bedrijfsleiders toe te spreken en stil te staan bij de verwezenlijkingen van zijn regering in de voorbije jaren. Maar hij benadrukt ook dat het werk van zijn regering niet af is. “Ik hoop maar dat 2018 voor u en uw bedrijven een beter einde gekend heeft dan voor de regering”, zei hij tegen de aanwezigen. 

Ik hoop maar dat 2018 voor u en uw bedrijven een beter einde gekend heeft dan voor de regering.

Charles Michel

“Er liggen nog substantiële uitdagingen voor ons, en op enkele maanden verwijderd van de verkiezingen wil ik alles in het werk stellen om nog knopen te kunnen doorhakken, op socio-economisch gebied, op vlak van energie, veiligheid en voor wat betreft de internationale positie van België. Ik hoop daarvoor op de medewerking van het parlement.”

Jean-Jacques Cloquet.
BELGA Jean-Jacques Cloquet.

Aan Franstalige kant werd Jean-Jacques Cloquet dan weer verkozen tot ‘Manager van het Jaar 2018’ door Trends-Tendances, de Franstalige tegenhanger van Trends Magazine. Cloquet is de voormalige CEO van de luchthaven van Charleroi (Brussels South Charleroi Airport) en sinds deze week aan de slag als CEO bij het dierenpark Pairi Daiza.

Pairi Daiza

Bij Pairi Daiza vormt hij een team met twee andere CEO’s, Eric Domb – de oprichter en eigenaar van het park en in 2007 zelf ‘Manager van het Jaar’ - en Yvan Moreau (financieel directeur). Cloquet leidt er de operationele en commerciële afdelingen.

Als directeur en later CEO van de luchthaven van Charleroi, zorgde hij ervoor dat het aantal jaarlijkse passagiers op de luchthaven steeg van 2.4 miljoen tot meer dan 8 miljoen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Verbeeck

  Waarom krijgen andere bedrijven in problemen dan geen Bail out van de regering?? Totale en absolute markt manipulatie. Denk je echt dat indien deze banken failliet zouden gegaan zijn er geen nieuwe zouden komen? Ik garandeer iedereen dat dezelfde banken op korte termijn in dezelfde problemen zullen komen en dat een Bail In en of een bail out deze keer niet zal volstaan.

 • André Herbots

  Jan Verstrepen, de staat heeft er goed aan verdiend om de lening die ze aan KBC geleend hebben en die KBC,naar ik gelezen heb, reeds vele jaren terug betaald hebben.

 • swa Jonckheere

  @jan verstrepen : inderdaad werd KBC gered dank zij de tussenkomst van de overheid. MAAR : KBC heeft met een zeer ruime intrest alles dubbel en dik terugbetaald. De beste geldbelegging die de overheid trouwens ooit gedaan heeft. Moet dat misschien eens opzoeken en dan hopelijk met kennis van zaken commentaar geven.

 • Jan Verstrepen

  KBC die enkele jaren geleden failliet was en werd gered met ons belasting geld , dat is allang vergeten natuurlijk, maar nu de grote Jan uithalen, dat hebben ze niet vergeten.