KBC kan beleggers niet bekoren op Brusselse beurs

PHOTO_NEWS
De Brusselse beurs is dik in het rood geëindigd. Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie drukten de sfeer op de Europese aandelenbeurzen. KBC moest het grootste verlies slikken.

De Bel20 eindigde 1,44 pct lager op 3.112 punten. Slechts vijf waarden konden het hoofd boven water houden, de rest van de Belgische sterindex ging kopje onder. De rode lantaarn was voor KBC. De bankverzekeraar leverde vrijdag nochtans beter dan verwachte kwartaalresultaten af, maar de belegger stuurde KBC 5,78 pct lager.

Ook andere financiële waarden moesten terrein prijsgeven: Ageas zakte 2,69 pct en Delta Lloyd 2,61 pct. Niet alleen financiële aandelen verloren. Bekaert ging 3,67 pct lager.

Op de brede markt ging EVS meer dan 7 pct lager, deceuninck meer dan 6 pct. Texaf, dat dinsdag meer dan 7 pct steeg, zakte donderdag 2,81 pct. Een uitspraak van de Brusselse rechtbank van koophandel houdt een afsplitsing van het onderdeel Imbakin voorlopig tegen. Er was een kandidaat-koper opgedoken voor dat dochterbedrijf.