Kabelbedrijf Nexans schrapt 468 jobs in vijf landen, ook in België

Bij Nexans in België werken 1.100 mensen, verspreid over verschillende vestigingen.
AFP Bij Nexans in België werken 1.100 mensen, verspreid over verschillende vestigingen.
Kabelexpert Nexans wil in Europa een reorganisatie doorvoeren waarbij 468 banen verdwijnen in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië. Hoeveel Belgische banen er verloren gaan, zal woensdag pas bekend zijn. Dat zegt een woordvoerster van Nexans Benelux.

Nexans werkt in een markt die wordt geconfronteerd met "een aantal grote uitdagingen", verklaart de Franse multinational vandaag. "Dit is in het bijzonder het geval in Europa, waar een gebrek aan groei, overcapaciteit en stevige concurrentie betekenen dat de bedrijven van de groep maatregelen moet overwegen om de toestand aan te pakken."

Het bedrijf heeft vandaag een reorganisatieplan voorgesteld aan de Europese ondernemingsraad. Het plan zou worden uitgevoerd in heel Europa, maar zou vooral België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië treffen. De maatregelen kunnen leiden tot het verlies van 468 banen, maar ook tot de verplaatsing van 462 jobs en de creatie van 39 nieuwe posities. In Frankrijk zouden 206 jobs verdwijnen.

Bij Nexans in België werken 1.100 mensen, verspreid over verschillende vestigingen. "Daar zullen morgen bijzondere ondernemingsraden plaatsvinden over de plannen van de directie", zegt woordvoerster Sophie Van Outryve van Nexans Benelux. Pas dan zal duidelijk worden hoe groot de impact in België zal zijn.