Jupiler behoudt groter glas van 30 centiliter na geslaagde zomeractie

Een man drinkt Jupiler.
Photo News Een man drinkt Jupiler.
Na een geslaagde promotiecampagne lanceert AB InBev in de horecasector in ons land een glas van 30 centiliter. Café-uitbaters en klanten zullen uiteindelijk beslissen of dit de nieuwe standaard wordt, stelt de brouwer.

Begin deze zomer lanceerde het bedrijf een promotieactie in verschillende cafés, als onderdeel van een grootschalig plan om de horeca in België te ondersteunen. Klanten die een Jupiler in een glas van 25 centiliter bestelden, kregen voor dezelfde prijs een glas van 30 centiliter.

Na de positieve reacties van klanten zal het pintje van 30 centiliter behouden worden. Klanten vonden wel dat het glas te zwaar was, waardoor er tegen november een nieuw glas ontworpen wordt. 

Volgens de brouwer is het uiteindelijk de consument die beslist of het glas van 30 centiliter de norm wordt of dat AB InBev teruggrijpt naar de glazen van 25 centiliter. Het bedrijf benadrukt dat het aan de prijzen niets zal veranderen en dat café-uitbaters kunnen beslissen of ze zelf hun prijzen willen optrekken. 

Het logo van AB Inbev in Leuven.
REUTERS Het logo van AB Inbev in Leuven.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  In feite drinkt u dan wat minder want door de hitte wordt het bier te warm en vervlogen!

 • Jo Hendrik

  Slecht idee want is te groot. Zomeractie is geen norm want het was zeer warm

 • willy verbeeck

  Je moet al goed uitkijken wat je nu drinkt om binnen de limiet te blijven en dan gaan ze de pinten groter maken? Goe bezig, kassa kassa.

 • joachim albert

  De meesten hebben liever een 25cl glas anders zouden ze vroeger wel een 33cl genomen hebben Voor de cafébaas is dit ook niet goed ipv 4 pintjes bestelt men er nu 3.

 • Jan hertogs

  nu nog die schandalige fleskes van 290 cc van de markt halen! TRouwens coca cola kan er ook wat van...bestel je een cola krijg je 200cc....en daar dan 3 euro voor betalen, ze zijn zot!