Jumbo vertraagt Belgische uitbreiding nog wat meer

In Deurne opende drie weken geleden nog een Jumbo.
Klaas De Scheirder In Deurne opende drie weken geleden nog een Jumbo.
De uitbreiding van het Nederlandse supermarktconcern Jumbo loopt door de coronacrisis nog wat meer vertraging op. Eind dit jaar zullen er "ten minste acht winkels" geopend zijn in België, zo liet Jumbo weten bij de voorstelling van zijn halfjaarcijfers.

Eind mei was er nog sprake van een tiental Belgische winkels dit jaar. En eind vorig jaar was de ambitie nog om twaalf tot vijftien vestigingen te hebben tegen eind 2020.

Dat betekent niet dat de Belgische winkels het niet goed doen. Integendeel, "de entree op de Belgische markt verloopt succesvol", aldus Jumbo. "Klanten omarmen de formule en de resultaten zijn boven verwachting." De supermarktketen ziet op langere termijn dan ook nog altijd ruimte voor minstens honderd winkels in België.

Jumbo landde in november vorig jaar in België. In juni werd in Deurne de vierde Belgische winkel geopend.

Het concern boekte in de eerste helft van dit jaar 5,1 miljard euro omzet in zijn supermarkttak, 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Jumbo denkt dit jaar de 10 miljard omzet te kunnen halen en zal ook voorbij de 100.000 werknemers gaan.

Maandag raakte wel bekend dat 23 vestigingen van restaurantformule La Place in Nederland definitief sluiten. De restaurantketen is sinds 2016 in handen van Jumbo.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Vernist

  @norbert. Btw is in Nederland al jaren hoger dan België. Namelijk 9% voor voeding en in België 6%. Wij wonen op 1km van grens en kopen zo goed als niets in Nederland. Alle basis producten van huismerken zijn zo goed als allemaal duurder in Nederland.

 • Dirk Vregels

  De Jumbo in Nederland is goedkoper dan Belgie dus wij blijven over de grens gaan. We doen trouwens meer dan 90% van alle aankopen over de grens.

 • Norbert Corten

  In Nederland is de BTW lager,maar voor België is Jumbo wel goedkoper tegenover de andere ketens. Veel kwaliteitsvolle verse producten aan een betaalbare prijs.

 • Frans Dedokker

  Ik winkel altijd over de grens, goedkoper en vriendelijker..

 • Jean-Paul Van der Borght

  die Nederlandse ketens zijn in hun eigen land goedkoper dan hier, ze komen hier hun verlies goed maken