Johan Thijs (KBC) opnieuw in top tien van beste CEO's ter wereld

Johan Thijs.
BELGA Johan Thijs.
Johan Thijs, de CEO van de KBC-groep, staat achtste in de rangschikking van de beste CEO's ter wereld. Dat meldt Trends. De lijst is opgesteld door Harvard Business Review.

Het managementblad erkent de KBC-topman als beste Belgische CEO en gunt hem dus ook een plaats in de wereldwijde top tien. Ook vorig jaar stond Thijs op plaats acht.

Er staan nog twee Belgen in de top 100: op plaats 61 prijkt Jean-François van Boxmeer, de Belgische CEO van de Nederlandse brouwer Heineken. En op plaats 91 staat Marc Grynberg, CEO van materialengroep Umicore.

De rangschikking door Harvard Business Review houdt niet alleen rekening met financiële prestaties van het bedrijf, maar ook met duurzaamheid, goed bestuur en sociaal beleid. Beste CEO dit jaar is Jensen Huang van het Amerikaanse technologiebedrijf NVIDIA. Huang, een Taiwanese migrant, is één van de oprichters van NVIDIA, dat halfgeleiders maakt om artificiële intelligentie te ondersteunen. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kurt Decloedt

  De beste dief op slinkse wijze ja...hij haalt de centen uit mijn portemonnee op allerlei manieren..

 • Jan Verstrepen

  En ware het niet dat wij , de onnozel belastingbetaler, de banken met ons geld gered hebben wie ware dan de manager van het jaar? Hij met zijn failliete bank???

 • Jan De Korte

  Ook mijn bedenkingen bij het opstellen van dergelijke lijsten. Vorig jaar nummer 1 CEO van Zara. Man die zijn kleding laat maken door mensen die 1 dollar per dag betaald worden. Heel erg sociaal. En Umicore??? Mogen wel meer open transparant zijn. Enkel het goede nieuws maar slecht nieuws wordt angstvallig verzwegen.

 • Jan De Korte

  Wie 1 euro aandelen heeft gekocht van Nobels Peelmans heeft welgeteld 0.0 euro over. En van waar ge die getallen haalt joost mag het weten. 5%/jaar. Er staat geen periode bij. Hoe kunt ge dan spreken van 5%/jaar? En wat u ook vergeet te zeggen uw 23 euro heeft ook maar 20% van zijn waarde meer t.o.v. van 1968. uw 1 euro heeft aan koopkracht verloren. Maar uw 23 euro ook. Dus als u echt de vergelijking wilt maken. Het is maar 23 x .2 = 4.6 euro.

 • Marc Camp

  Het gaat hier vooral over sociaal beleid binnen het bedrijf. Niet over het sociale tov de klanten. En @Michel, neem me niet kwalijk maar ik heb een ssterk vermoeden dat iemand die 40 frank onder zijn matras stak, vandaag nog altijd die 40 in zijn hand heeft, de rest verloor geld! Want mijn geld verloor aan waarde, op de bank in dieverse vormen!