Jobtrein moet NMBS helpen om 2.500 vacatures in te vullen

Photo News
Bij de spoorwegbedrijven Infrabel en NMBS moeten dit jaar ongeveer 2.500 vacatures worden ingevuld. Met een jobtrein, die op 25 maart door Vlaanderen spoort, hopen de spoorwegen heel wat mensen te overtuigen om te solliciteren voor een baan als bijvoorbeeld treinbestuurder, treinbegeleider, technicus of ingenieur.

HR Rail, de juridische werkgever van al het spoorpersoneel, organiseert de jobtrein. Op de trein, die zal stoppen in meer dan tien stations in Vlaanderen en Brussel, zullen "ambassadeurs" uitleg geven over alle vacatures die er zijn bij spoorwegmaatschappij NMBS en spoornetbeheerder Infrabel.

"In één rijtuig van de trein krijgen de geïnteresseerden algemene informatie, in zeven andere rijtuigen komt telkens een specifiek functiedomein aan bod", zegt HR Rail-woordvoerster Kim Buggenhout. In een laatste rijtuig kan er onmiddellijk worden gesolliciteerd. Er is vooral nood aan treinbestuurders, treinbegeleiders, technici en ingenieurs, maar er zijn ook mogelijkheden in domeinen als marketing, hr en verkeersleiding, of je kan solliciteren voor juridische functies.

Wie op de jobtrein wil stappen, moet zich voor 19 maart inschrijven op www.despoorwegenwervenaan.be, de jobwebsite van de spoorwegen. Er is plaats voor 1.000 geïnteresseerden.

De jobtrein richt zich op Nederlandstalige functies. In Wallonië is voorlopig niet zo'n initiatief gepland. "Onze inspanningen gaan op dit moment meer naar Vlaanderen, omdat daar de concurrentie harder speelt. Meer bedrijven zijn er op zoek naar dezelfde profielen", legt Buggenhout uit. "In Wallonië geraken vacatures meestal sneller ingevuld."

Het is niet de eerste keer dat een jobtrein uitrijdt, maar tot nu toe was die steeds gericht op specifieke profielen.