Jobaanbod voor gevangen Kerviel

UNKNOWN

Jérôme Kerviel, de trader van Franse bank Société Générale die verdacht wordt van onder andere schriftervalsing met een verlies van 4,9 miljard euro voor zijn werkgever tot gevolg, heeft een jobaanbod gekregen. Kerviel kan na het verlaten van de gevangenis aan de slag bij informatica-expert Jean-Raymond Lemaire. Dat hebben de beide partijen vrijdag bekendgemaakt. Dinsdag neemt de onderzoekskamer van het hof van beroep in Parijs een beslissing over zijn eventuele vrijlating.

8 februari
Kerviel zit sinds 8 februari in voorhechtenis na zijn inverdenkingstelling op 28 januari voor schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, misbruik van vertrouwen en indringing in informaticabestanden. Na de ontdekking van zijn verdoken activiteiten bij Société Générale werd de 31-jarige trader door de bank ontslagen.

Informatica
Jean-Raymond Lemaire, zaakvoerder van een Parijs informaticabedrijf en juridisch expert in informatica, heeft Kerviel nu een baan aangeboden, zo bevestigen een advocaat van Société Générale en een bron dichtbij Kerviel. De job werd vrijdag aan de advocaat van Kerviel voorgesteld, tijdens de zitting over zijn vraag tot voorlopige vrijlating voor het hof van beroep in Parijs. De tewerkstelling is een "garantie van reïntegratie" voor de jonge trader.

Dinsdag
De onderzoekskamer van het hof van beroep beslist dinsdag om 9 uur of Kerviel vrij komt. Het parket-generaal vorderde vrijdag zijn verdere aanhouding, die de termijn van vier maanden niet mag overschrijden. (belga/kh)