Jeugdwerkloosheid daalde met meer dan 20 procent in november

(ARCHIEFFOTO)
ANP XTRA (ARCHIEFFOTO)
De werkloosheid is in november fors gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de RVA. Iets meer dan 350.500 Belgen kregen een vorige maand een uitkering, ruim 30.800 minder dan in dezelfde maand vorig jaar en goed voor een daling van 8 procent. Vooral de jeugdwerkloosheid daalde fel, met meer dan 20 procent of 7.529 jongeren.

De werkloosheid daalt het sterkst bij jongeren onder de 25 jaar, maar ook in bijna alle andere leeftijdscategorieën valt een daling te noteren. In de leeftijdsklasse van 60 tot 65 jaar kwamen er wel 9.277 werklozen bij, goed voor een stijging met iets meer dan 46,4 procent, maar de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening verwijst daarvoor naar de veranderde regels: afgelopen jaar werd de minimumleeftijd voor het verkrijgen van een vrijstelling voor de inschrijving als werkzoekende opgetrokken van 61 naar 62 jaar. 

Vooral het Waals gewest deed het afgelopen maand opvallend goed, met een daling van meer dan 10 procent of bijna 17.000 mensen. In Vlaanderen viel de werkloosheid met iets meer dan 8 procent terug, Brussel tekende een daling van 1,5 procent op. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  En 20% meer in het OCMW of zoals NVA van droomt in de armoede .....

 • jo vandenberghe

  Hoeveel echte banen?

 • Jan Verstrepen

  Zitten aan het OCMW simpel of een hamburger job van enkele uren.

 • Martin Van Lersberghe

  welke zot wil nog werken om daarna als een citroen uit geperst te worden door vaderke staat!

 • Dan Midden

  kan men gewoon elke maand een lijst geven van het aantal voltijds equivalenten die tewerkgesteld worden in de privésectoren handel, landbouw, industrie alsook aan de staat, in ziekenzorg en Co want is ook staat en dan het aantal doppers, aantal gepensioneerden en het aantal ocmw steuntrekkers met hierbij telkens het bruttoloon/steun. De bevolking heeft toch recht op een correct beeld van de situatie! Welke partij durft open kaart te spelen met de bevolking?