Jet Airways heeft nog maar veertien vliegtuigen in de lucht

REUTERS
De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die kampt met torenhoge schulden, heeft alle internationale vluchten geannuleerd. Van de 119 vliegtuigen in de vloot, zijn er nog maar 14 operationeel, zo deelde een woordvoerder mee. Het is niet duidelijk of en wanneer de internationale vluchten zouden hervatten. 

Jet Airways had gisteravond al een reeks intercontinentale vluchten geschrapt, onder meer naar Amsterdam, Londen en Parijs. Intussen wordt er alleen nog binnen India gevlogen.

Jet Airways werd in 1992 opgericht als eerste private luchtvaartmaatschappij van India. Samen met de staatsmaatschappij Air India kreeg het de voorbije jaren te maken met felle concurrentie van budgetvliegers als IndiGo en SpiceJet. Jet Airways heeft intussen voor meer dan een miljard dollar schulden. De schuldeisers hebben potentiële investeerders tot vanavond de tijd gegeven om hun interesse kenbaar ter maken.

Bovenop de financiële en operationele problemen is er ook nog eens een stakingsdreiging van de piloten. Zij willen maandag het werk neerleggen omdat Jet Airways niet alle lonen heeft betaald. 

Naresh Goyal, de oprichter van Jet Airways, stapte enkele weken geleden op. Jet Airways vloog tussen 2007 en 2016 op Brussels Airport, maar ruilde Brussel eind maart 2016 in voor Amsterdam.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo de Clercq

    @FD (kenner): Jet Airways heeft te hoge kosten want ze bleef een full-servicemaatschappij. Ik heb er meermaals mee gevlogen en de dienstverlening was top in tegenstelling tot Air India en Indian Airlines. Door de komst van de lagekostenmaatschappij zijn veel Indiërs overgestapt op IndiGo en in het begin het voormalige Kingfisher. Service heeft Jet Airways niet kunnen redden. Over faillissementen gesproken: eerst Primera, dan Wow en nu volgt wellicht Norwegian. Zit ook niet in goede papieren.

  • François Defosse

    Het zal het laatste Indische bedrijf nog bijlange na niet zijn dat failliet gaat. De gehele Indische economie is door en door rot door corruptie allerhande.