Jaguar Land Rover boekt eerste winst in vier kwartalen

EPA
De Britse autobouwer Jaguar Land Rover, een dochter van het Indiase Tata Motors, heeft tijdens het slotkwartaal van het afgelopen boekjaar (met einde in maart) een nettoresultaat geboekt van 119 miljoen pond (zowat 136 miljoen euro). Het is de eerste winst in vier kwartalen.

De winst voor belasting kwam tijdens de periode van januari tot en met maart uit op 269 miljoen pond. Een kwartaal eerder werd nog een recordverlies van 3,1 miljard pond in de boeken opgenomen, tot ontsteltenis van investeerders.

Hoewel de recentste resultaten dus bemoedigend zijn voor Jaguar Land Rover, houden de moeilijkheden voor de autobouwer in China aan, met een daling van de verkoop met 46 procent in april.

Dat doet volgens het financiële persbureau Bloomberg vragen rijzen over hoe lang moederbedrijf Tata Motors zal vasthouden aan zijn Britse luxedochter, ooit het kroonjuweel van de groep. Tata Group bekijkt volgens Bloomberg strategische opties voor zijn dochter, zoals een mogelijke verkoop van een belang.

Bekijk ook:

De Jaguar E-Pace, straffe SUV!
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.