Italië klimt weer uit recessie

Photo News
De Italiaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar weer gegroeid. Daarmee is het Zuid-Europese land weer uit een recessie gekomen. Daar was Italië eind vorig jaar officieel in beland toen de economie voor het tweede kwartaal op rij kromp.

In het eerste kwartaal nam de omvang van de economie met 0,2 procent toe. Economen hadden in doorsnee op een groei van 0,1 procent gerekend.

Italië was het enige euroland dat in een recessie zat. Toen de industriële productie in januari en februari toenam, groeide ook de hoop dat het een kortdurende economische krimp betrof.

Toch blijft de Italiaanse economie een zorgenkindje. Eerder deze maand verlaagde premier Giuseppe Conte de verwachtingen voor de economische groei voor dit jaar van 1 procent naar 0,2 procent. Kredietbeoordelaar S&P verwacht dat de Italiaanse economie dit jaar stagneert en ook de industriële werkgeversvereniging Confindustria denkt dat de economie in het tweede kwartaal kwetsbaar blijft.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marco Maerten

    Groei en nog eens groei..met het in stand houden van dit soort dogma rijdt men zelfs met GPS de planeet de verdommenis(afgrond) in.

  • Luigi Driussi

    Mooi bewijs dat rechts werkt...

  • Kevin van Goethem

    Dus rechts is fe oplossing?