Investeren in een hotelkamer: uitstekend alternatief

Het Mercure en ibis budget hotel in het station van Blankenberge zijn voorbeelden van hotels die per kamer verkocht werden
Hotel Invest Het Mercure en ibis budget hotel in het station van Blankenberge zijn voorbeelden van hotels die per kamer verkocht werden

Met de historisch lage rente op spaarboekjes zoeken heel wat mensen naar investeringen met een beter rendement. Vastgoed is en blijft in ons land een uitstekend alternatief. Investeren in een hotelkamer is in dat verband nog vrij onbekend. Onterecht. 

Investeren in een hotelkamer biedt heel wat voordelen ten opzichte van een klassiek appartement of huis. We sommen de voornaamste op. 

- Geen risico op leegstand
Met een hotelkamer beschermt u zich tegen de problemen van klassieke verhuur, want een hotel op een goede locatie hoeft niet lang op klanten te wachten. Daardoor verdwijnt het risico op leegstand.

- Geen zoektocht naar huurders
In het zoeken naar huurders hoeft u geen energie te steken. De professionele uitbating neemt die taak voor zijn rekening.

- Laag risico, lage instapprijs
Een hotelkamer op een goede locatie levert een mooie opbrengst op, zonder dat u grote risico’s loopt. Aantrekkelijk is dat u kunt meegenieten van het succes aan een relatief lage instapprijs. Investeren in hotelvastgoed is een interessante investering op middellange tot lange termijn.

- Bescherming tegen inflatie
Met een investering in hotelvastgoed beschermt u zichzelf tegen inflatie. Wanneer die stijgt, dan stijgt ook de prijs van een hotelovernachting. Uw rendement houdt daarmee gelijke tred. De exploitant is vrij om marktconforme prijzen te vragen, zonder wettelijke beperkingen.

- Aanvullend rendement
Misschien wel het meest interessant is het feit dat u kunt meegenieten van verschillende bronnen van opbrengst. Niet alleen kunt u rekenen op de kamerverhuur zelf, ook de huuropbrengst van vergaderzalen in het hotel, inkomsten van parking, bar en eventueel het restaurant zorgen voor uw rendement.

Niet alleen kunt u rekenen op de kamerverhuur, ook de opbrengst van vergaderzalen, inkomsten van de parking, de bar en eventueel het restaurant zorgen voor uw rendement

Door de stijgende vraag naar overnachtingen is ibis styles Zeebrugge toe aan een derde uitbreiding
Hotel Invest Door de stijgende vraag naar overnachtingen is ibis styles Zeebrugge toe aan een derde uitbreiding

Kies een goede locatie
Het spreekt voor zich dat de locatie van het hotel waarin u investeert, een cruciale rol speelt. In het algemeen zijn de kust en steden met zakelijk cliënteel en/of toeristen het meest aantrekkelijk. Aan zee zijn hotels als Mercure Oostende, ibis budget Blankenberge en Mercure Blankenberge succesvolle voorbeelden. Ook Novotel Ieper, Radisson Blu in Spa, ibis styles Kortrijk en ibis styles Brussel doen het uitstekend.

Voorbeeld van opbrengst
Nog niet overtuigd? Dit zijn enkele concrete cijfers: Mercure Oostende, een van de eerste hotels aan de Belgische kust waar investeren in kamers mogelijk was, leverde in 2018 per kamer niet minder dan 8.258 euro op. Onder meer dankzij een recente, geslaagde renovatie, kon de prijs per overnachting stijgen met ongeveer 30%.

Snel beslissen
Geïnteresseerd? Aarzel dan niet te lang, want sommige projecten zijn razendsnel uitverkocht. Wie al eerder in een hotelkamer geïnvesteerd heeft, durft sneller te kiezen voor dit product.

Investeren in een hotelkamer kan op verschillende locaties en via verschillende formules. Hotel Invest is al meer dan veertig jaar specialist in veilige en rendabele vastgoedinvesteringen aan de kust en in het binnenland. Over lopende projecten krijgt u meer informatie op www.hotelinvest.be of 059 80 00 00.

Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Laeremans

    Met 3-4% bruto rendement blijft het toch een investering die niet echt veel meer opbrengt dan een goede ETF-portefeuille. En dan zwijgen we van aankoopkosten en verkoopsmoeilijkheden. Met 8% gegarandeerde opbrengsten én afgesproken exit lijken Engelse hotelkamers toch een stuk interessanter.

  • Henk Gistelinck

    Betreft investeren in een hotelkamer. Wat er niet gezegd wordt is dat het effectieve rendement minder is dan dat er voorgespiegeld wordt. Op huurinkomsten dienen er nl. belastingen betaald te worden. En op welke wijze (lees: tarief) andere inkomsten zoals restaurant, bar, parking, vergaderzalen) belast worden dat is me onbekend. Een ander nadeel van investeren in een hotelkamer: de desinvestering. Probeer maar een hotelkamer te verkopen aan iemand anders.