Investeerders ThyssenKrupp laken staaldeal

AFP
Grote investeerders van het Duitse industrieconcern ThyssenKrupp zijn niet te spreken over de voorwaarden van de staalfusie met Tata Steel in Europa. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

ThyssenKrupp en Tata maakten vrijdag de deal wereldkundig, waarmee ze hun staalactiviteiten in Europa samensmelten. De nieuwe joint venture, het op een na grootste staalbedrijf van Europa, wordt gelijk verdeeld tussen aandeelhouders van de Duitsers en van het bedrijf uit India.

REUTERS

Tijdens de onderhandelingen klonk er al kritiek van investeerders van ThyssenKrupp dat ze met een 50-50-verdeling bekocht zouden worden, omdat de winsten van Tata onder druk staan. De activistische belegger Elliott Capital drong naar verluidt zelfs aan op een 80-20-verdeling. Cevian, de grootste geldschieter van ThyssenKrupp, stemde volgens bronnen uiteindelijk tegen de deal. Union Investment noemde de deal "teleurstellend".

EPA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Heffens

    In china wordt alles aangestuurd door het staatsapparaat maar hier in Europa hebben onze politici geen tijd meer voor een echte industriële politiek want ze blijven altijd maar verder aanmodderen in de migranten/illegalen problematiek.